top of page

Pilelygaard Undløse

Syvendeskovvej 37
4340 Tølløse

Pilelygaard Undløse.png

Fakta om Pilelygaard

Pilelygaard ligger på Midtsjælland i smukke omgivelser og råder over 7 hektar land. Der er rig mulighed for udendørs aktiviteter, som at bygge huler, fiske, spille bold, gå ture mm. Vi har også veludstyrede værksteder, hvor vi arbejder med metal, motocross, knallerter og cykler. Bygningerne har oprindeligt været en trelænget gård, men begge hovedhuse har været revet ned og genopstået som moderne bygninger med et landligt udseende.

Vores lokaler er indrettede specielt til vores elever, da også de fysiske omgivelser har en vigtig indflydelse på elevernes trivsel og udvikling. Pilelygaard er indrettet med både åbne rum til fællesskab og hjørner til individuel fordybelse. Vi har indrettet med blik for elevernes særlige behov, og vi har alle faglokaler til rådighed i nærområdet omkring skolen.

Vi bruger det nyeste IT i undervisningen, og ved skolestart får hver elev sin egen arbejdsplads med computer. På Pilelygaard har vi vores eget køkken, hvor vi serverer sund og varm frokost hver dag, ligesom der er morgenmad til de elever, som ønsker det. Vi ser sund kost og ernæring som en naturlig del i vores tilbud, og eleverne bliver tilbudt madkundskab og aktiviteter i køkkenet.

Hvor kommer vores elever fra?

Vores elever kommer primært fra København og omegnskommunerne. Enkelte kommer fra Kommuner i nærheden af Pilelygaard.
Vi henter elever på opsamlingspunkter i minibusser ved Vanløse (København), Ballerup, Roskilde og Tølløse. Mange forældre og elever er bekymret over transporttiden i begyndelsen, men alle ender med at indse, at det ikke er et stort problem. Køretiden fra København til skolen er 45-50 minutter.

Dagligdagen

Vores elever samles op i minibusser. Herfra er der hyggeligt samvær internt mellem eleverne og de voksne. Når vi er fremme ved skolen går vi i klasserne med det samme. Her står der forberedt morgenmad med varme boller.

Mens man spiser morgenmåltidet gennemgås dagen på tavlen, så alle kender planen for dagen. Herefter begynder undervisningen. Lektionerne varer fra 09.00 frem til 12.15, hvor der er varm frokost. Efter frokost har vi dagens sidste lektion.
Hver dag i løbet af formiddagen tages enkelte elever ud til at deltage i madlavning og værkstedsfag.
Eftermiddagene er fyldt op af aktiviteter. Vi har et motocrosshold, vi dyrker sport, tager på udflugter, holder konkurrencer og nogle har endda et fritidsjob på skolen, hvor de tjener lidt lommepenge. Eftermiddagene skal være underholdende og skabe gode relationer. Lige inden vi skal hjem, får man en eftermiddagssnack.

bottom of page